Ja, maar ik heb al een website!

Wat goed!

Ziet ie er ook een beetje uit? En nee, niet alleen maar op jouw laptop, maar ook op alle mobiele telefoons en tablets.

9 signalen dat je website verouderd is

1. Je website is niet responsive

Een responsive website is tegenwoordig een MUST! Waarom? Omdat het bijdraagt aan goede vindbaarheid bij Google en andere zoekmachines: een niet responsive website krijgt altijd een lagere ranking dan een website die wel goed geoptimaliseerd is. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en gebruikt deze niet alleen maar om te bellen en te appen, maar ook om te Facebooken, Googlen en online te shoppen.

2. Je hebt animated GIFS op je website staan 

Ken je de dancing banana nog? Weg ermee!

3. Je hebt een “intro pagina”

Bijvoorbeeld in de vorm van een flash animatie, waarbij je op “skip intro” kan drukken. Nou, skippen die intro pagina dus!

4. De copyright van je website is niet van dit jaar

 Zo staat er bij het copyright tekentje 2009 of 2012 of 1999…

5. Je hebt een “links” pagina

Oh, dat kan echt niet meer. Sorry, hoe trots je er ook op de website van je tante bent, dat mag echt weg.

6. Je kan je website niet zelf aanpassen

Heb je eindelijk een geniaal idee hoe je het kan verbeteren, moet je een week wachten totdat je website – na een paar bedelmailtjes – eindelijk aangepast kan worden door iemand anders. Nee, dat kan anders 

7. Geen relevante webteksten

Als de helft van je webteksten niet meer relevant is, of verouderd is, of totaal niet leuk is om te lezen is. Waarom heb je dan überhaupt een website?

8. Geen koppeling met social media

Ben je actief op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest? Koppel de feed dan aan je website. Maar als je bijvoorbeeld ooit in 2014 een zakelijke Facebook account aanmaakte “omdat het moest” en er sinds 2014 niks gepost is, nou, dan laat het vooral lekker zitten.

9. Geen logische en mooie lay-out

Natuurlijk is gebruiksvriendelijkheid van een website het belangrijkst, maar het oog wil ook wat. Niet te kleine tekst, witte achtergrond, logische en duidelijke menu indeling, duidelijkheid waar “home” en “contact” zich bevinden. En wees niet te creatief met de paginanamen om zo origineel mogelijk over te komen, “home” hoef je dus niet in “begin hier” te veranderen.

Je website aan vernieuwing toe? Ik help je graag!